CCC Practice Set December 2021 | NIELIT Online New Practice Test for CCC Exam December 2021 | CCC Important Questions English

CCC Online Test December 2021, ccc objective question, CCC Practise Set, ccc objective question and answer pdf, CCC Exam Online Practice Test,CCC Online Practice Test Set for CCC Exam, CCC Questions, CCC New Syllabus Questions, CCC Exam April 2021, CCC Important Questions, CCC Questions in Hindi, CCC Computer Course , CCC Exam Questions, CCC Notes, CCC online Class, Nielit CCC, ccc question answer in hindi, CCC Question 2021, CCC Test,
CCC Online Test December 2021 | Best CCC Online Practice Test / NIELIT CCC Exam Practice Set in Hindi for your CCC Exam December 2021 / CCC Online Test with Answer.

Best "CCC Objective Question and Answer Pdf in Hindi"

New Syllabus CCC Practice Set 2021 in English & Hindi pdf केवल CCCOnlineTyari.com पर!!

All CCC NIELIT Question like Online Mock Test (NIELIT CCC Practice Test) so Take The NIELIT CCC Exam (CCC Test Paper) December 2021 Online Practice Quiz in Hindi and Get Good Grad in CCC Exam Paper December 2021. (CCC Question Answer Online)

Available Now CCC Important Question in English.

 CCC Online Practice Test Set (New Syllabus) For December 2021 in Hindi


नमस्कार दोस्तों! 🙏 (Special CCC Practise Set)

CCC Computer Course in Hindi की Best Website "CCCOnlineTyari.com" पर एक बार फिर आपका बहुत बहुत स्वागत हैं!😍

'CCC Online Test December 2021'
'CCC Practice Set'

आज हम आपके लिए लेकर आए हैं! NIELIT की तरफ से CCC Exam Important Questions and Answers (CCC Online Paper) For CCC Exam December 2021.

आप सभी से गुजारिश है कि, इन सभी CCC Exam Online Practice Test Set December 2021 को अच्छे तरीके से पढ़ें और समझ ले ताकि आपको अपने CCC Exam December 2021 में एक अच्छा ग्रेड मिल जाए।

नीचे दिए गए लिंक से आप सभी (ccc online practice in hindi) टेस्ट को दे सकते हैं। (ccc practice set)

आपको एक और जानकारी दे दें : यहां पर रोजाना एक नया टेस्ट ऐड किया जाएगा जिसे आप इसी पेज से दे सकते हैं। (इतने काफी हैं?)

CCC Online Test Chapter Wise 2021

CCC Practice Set December 2021 in Hindi

1 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (20 Questions)

2 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (22+ MCq)

3 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (New Syllabus 32 Mcq)

4 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (60 MCQs)

5 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (50 New Syllabus Mcq)

6 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (New Syllabus 43 Mcqs) 

7 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (New 41 Questions)

8 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (Based on New Syllabus)

9 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (30 CCC Mcqs Only for U!)

10 ➤ CCC Practice Set Online for December 2021 (True and False Based on New Syllabus)

New CCC Model Paper Set for 2021



CCC Online Test App,  CCC Important Question in Hindi,  Ccc February 2021 Important Question ,  Ccc February 2021 Important Question In Hindi,  Ccc February 2021 Important Question Pdf,  Ccc February 2021 Important Question 2021,  Ccc February 2021 Important Question With Answer,  Ccc February 2021 Important Question Paper,  Ccc February 2021 Important Question & Answer Pdf,  Online Test for February 2021 CCC Exam,

 CCC Exam Paper Important Question and Answers December 2021 in Hindi (New Syllabus)


Read: Libreoffice CCC Questions in Hindi
Read: Special CCC Question Paper Only for U

यहां नीचे कुछ True and False Questions and Answers दिए गए हैं। जो की CCC New Syllabus पर आधारित हैं। इनको जरूर पढ़ें. (ccc ke exam ke liye question)

Q. 1. Fortran का पूर्ण रूप Formula Translation होता है?
a) True
b) False

Ans : a)
CCC Important Questions in English

Q. 2. सभी तरह के माउस में दो बटन होते हैं?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 3. पिछले सेल में जाने के लिए Ctrl + Page up का प्रयोग करते हैं?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 4. विश्व का पहला इलेक्ट्रॉनिक कंप्यूटर ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) था?
a) True
b) False

Ans : a)


Q. 5. कैश मेमोरी RAM के अंदर होती है?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 6. इंटरनेट कनेक्शन के लिए RAM की आवश्यकता होती है?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 7. View Menu से आप स्पेलिंग चेक और माइक्रो इत्यादि का उपयोग कर सकते हैं?
a) True
b) False

Ans : b)
CCC Questions in English

Q. 8. RFC 1026 में परिभाषित प्रोटोकोल IMAP होता है?
a) True
b) False

Ans : a)


Q. 9. Yahoo, Infoseek औ Lycos सर्च इंजन है?
a) True
b) False

Ans : a)


Q. 10. ई-मेल के 3 भाग होते है यूज़र आईडी डोमेन नेम और होस्ट नेम?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 11. IMAP प्रोटोकॉल के लिए कोर्ट संख्या 143 है?
a) True
b) False

Ans : a)
CCC Questions English

Q. 12. ई-मेल से कोई भी इंफॉर्मेशन सेंड करनी है तो सिर्फ एक या दो लोगों को ही भेज सकते हैं?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 13. MS Excel और LibreOffice Calc दोनों में कुल ROW की संख्या 1048576 होती है?
a) True
b) False

Ans : a)

🙋 CCC Chapter Wise Questions Set 👉 CCC Online Test Chapter Wise 2021

Q. 14. Ctrl + I शॉर्टकट की अंडर लाइन के लिए प्रयोग होता है?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 15. ग्राफिक्स कार्ड एक सॉफ्टवेयर है?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 16. वेबकैम कंप्यूटर में वीडियो के लिए प्रयोग किया जाता है?
a) True
b) False

Ans : a)


Q. 17. ईमेल आईडी केस सेंसेटिव होता है?
a) True
b) False

Ans : b)
CCC English Questions

Q. 18. ई-मेल के द्वारा हम वीडियो भेज सकते हैं लेकिन ऑडियो नहीं?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 19. सर्च इंजन एक प्रकार का इंजन है?
a) True
b) False

Ans : b)


Q. 20. पेन ड्राइव एक प्रकार का आउटपुट डिवाइस है?
a) True
b) False

Ans : b)

हमें उम्मीद है कि हमारे द्वारा बनाए गए NIELIT CCC Online Practice Test Set December 2021 (CCCOnlineTyari.com) आपको अच्छे लगे होंगे।

अगर आपको CCC Online Test in Hindi December 2021 (ccc objective question and answer pdf) अच्छे लगे तो, इनको अपने अन्य मित्रों के साथ जरूर शेयर कीजिएगा।

नोट : यहाँ नीचे कुछ महत्वपूर्ण लिंक आपके साथ शेयर कर रहा हूँ। ताकि आपको कोई परेशानी का सामना न करना पड़े।

CCC Study Material

➥ CCC Previous Papers

➥ NIELIT CCC Online Test

➥ CCC Important Questions

 CCC Model Paper

➥ CCC Syllabus Notes Hindi

यहाँ तक साथ आने के लिए आपका शुक्रिया! उम्मीद करते हैं की, आप ऐसे ही हमारे साथ बने रहेंगे।

आपका कोई सवाल हो तो आप बिना किसी हिचकिचाहट के हमसे पूछ सकते हैं।

स:धन्यवाद!

CCCOnlineTyari.com